Share

Aart Staartjes geëerd met pad in Noord

Jonas Oomen wil de pas overleden Aart Staartjes herdenken door een pad naar hem te vernoemen, het Aart Staartjespad. Hij is muziekcoach bij zorginstelling Philadelphia in Nieuwendam, de buurt waar de welbekende Meneer Aart is geboren en opgegroeid. Zaterdag zal het pad in het bijzijn van cliënten en buurtbewoners geopend worden.

Woensdagavond stak Jonas samen met Fred & Theo, twee cliënten van zorginstelling Philadelphia, een bord in de grond waarop de naam van de markante acteur prijkt. Het gaat om een pad dat de zorginstelling met de straat verbindt. Oomen is, net als de twee cliënten, opgegroeid met Meneer Aart. Staartjes speelde sinds 1984 maar liefst vierendertig jaar in Sesamstraat.

‘Ik hou van hem’
Oomen vertelt dat Aart veel voor hem betekent. ‘Ik hou van hem, ik keek afgelopen weken weer om 6 uur ‘s ochtends naar Sesamstraat samen met mijn dochtertje van één.’ Jonas hoopt ook de nieuwe generatie te inspireren om naar het werk van Staartjes te kijken, zodat hij niet vergeten wordt.

Daarom kwam hij met dit idee, zodat de acteur zijn eerbetoon krijgt in de buurt waar hij is geboren. Fred en Theo adoreren hem ook, niet alleen vanwege zijn vele rollen, maar vooral omdat hij een Nieuwendammer is zoals zij. ‘Ik ga hem missen’, zegt Fred.

Opening met orgelwagen
Ook zij zullen er zaterdag bij zijn wanneer het pad wordt aangelegd en geopend. Samen met een orgelwagen waar de openingstune van Sesamstraat wordt afgespeeld. Wat Jonas echt hoopt is dat deze aandacht ervoor zal zorgen dat Aart Staartjes zoveel mogelijk geëerd gaat worden in Nieuwendam.

Voorlopig gaat het dus om een pad bij de zorginstelling, maar mogelijk leidt het ook tot een officieel Aart Staartjespad of -plein.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/user/AT5Amste…

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Posted In:

Leave a Comment