Share

Astrid Bussink met de billen bloot

Regisseur Astrid Bussink vertelt in dit ‘Makers met de billen bloot’-interview over haar carrière als documentairemaker. Ook legt ze uit waarom je als beginnend documentairemaker niet te veel naar andere documentaires moet kijken.

Documentairemakers gaan met de billen bloot in 2Docs nieuwe onlineserie voor beginnende filmmakers: ‘Makers met de billen bloot’. Hierin geven documentairemakers als Dirk-Jan Roeleven, Frans Bromet en Sophie Dros tips over het maken van documentaires. Daarbij doen ze hun grootste filmblunders uit de doeken en verklappen ze hun geheime trucs.

Astrid Bussink (1975) studeerde Beeldende Kunst aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede en volgde daarna een masteropleiding Film aan de Edinburgh College of Art. In 2009 maakte ze met Mijn Enschede een documentaire over haar ervaringen met de vuurwerkramp. In 2013 won ze op het Nederlands Filmfestival een Gouden Kalf voor beste korte documentaire voor haar jeugdfilm Achter de Toren. Momenteel is ze eindredacteur van VPRO-jeugd.

In ‘Makers met de billen bloot’ Frans Bromet Vincent Boy Kars Sophie Dros Dirk Jan Roeleven Astrid Bussink Elena Lindemans Joey Boink Bibi Fadlalla

Zou Joey Boink de documentaire over Jesse Klaver hebben gemaakt als hij wist hoeveel ophef er zou volgen? Hoe strikte Dirk Jan Roeleven Louis van Gaal voor een unieke tv-uitzending? Wat deed Sophie Dros in een SM-kelder? Hoe creëerde Frans Bromet zijn unieke stijl? Je komt erachter in de 2Doc-serie ‘Makers met de billen bloot’.

Bekijk deze 2Doc online-serie hier: www.2doc.nl/mmdbb
Bekijk al onze documentaires gratis online op www.2doc.nl

Leave a Comment