Share

Beeld van Martin Luther King plotseling neergezet

Vroeg in de ochtend op de 91ste verjaardag van Martin Luther King, plaatste de kunstenares Airco Caravan een bronzen standbeeld van de activist in ‘zijn’ park. Geheel in eigen stijl deed ze dit gisteren zonder toestemming van Stadsdeel Zuid.

Het is niet de eerste keer dat de kunstenares Airco Caravan (een pseudoniem van Maria Koning) een kunstproject rond Martin Luther King uitvoert. In 2018, vijftig jaar na de moordaanslag op de activist, plaatste zij al meerdere kleine standbeelden in de stad. Eén daarvan staat nog steeds bij de hoofdingang van het Martin Luther Kingpark.

De kunstenares vond het echter tijd worden voor een permanent standbeeld. Buurtbewoners en stadsdeel Zuid waren het hiermee eens. Hoewel Airco Caravan al was begonnen met de voorbereiding van het project, veranderde het stadsdeel haar standpunt. De kunstenares moest ineens een ander, tijdelijk project, uitvoeren.

De kunstenares liet het hier niet bij zitten, juist omdat haar nooit een duidelijke reden was gegeven waarom het stadsdeel plotseling van gedachte veranderde. ‘Het werd gebracht als een feit, ik had er helemaal geen keuze meer in’, vertelt ze tegen AT5.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/user/AT5Amste…

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Posted In:

Leave a Comment