Share

Bewoners rondom Bridge Hotel aan de Amstel protesteren tegen hoteluitbreiding

Nog geen twee weken na de aangekondigde hotelstop, kwamen meerdere bewoners rondom het Bridge Hotel aan de Amstel gisteravond bij elkaar voor een protest. De hoteleigenaar wil uitbreiden van 55 naar 85 kamers, maar bewoners lieten via een lichtjesactie zien dat ze dat niet zien zitten.

Met zaklampen en een heuse lichtprojectie kwam de buurt gister samen. De plannen lijken door te gaan, want de mogelijke uitbreiding valt binnen het bestemmingsplan, aldus stadsdeel centrum.

Wij hadden geen idee van plannen’, zegt een buurtbewoner. ‘We zijn er niet over geïnformeerd en kregen een briefje dat ze het hotel willen stoppen. Nu blijkt dat ze van 50 naar 150 kamers willen gaan. Daar zitten wij niet op te wachten, nee.’

Dat getal ligt volgens stadsdeel centrum anders. Zij zeggen dat het hotel naar 85 kamers uit wil breiden. De gemeente waarschuwde bij de aankondiging van de stop al dat goedgekeurde aanvragen gewoon afgerond mogen worden.

Informatie
De SP is vooral ontstemd over het gebrek aan informatie naar buurtbewoners toe en de werkwijze van de ontwikkelaar. ‘Er zijn mensen die in een pand wonen dat al opgekocht is, zij worden gevraagd het pand te verlaten’, zegt SP’er Tiers Bakker. ‘Zij hopen zich te kunnen beroepen op de huurbescherming, maar krijgen flinke bedragen aangeboden om te vertrekken.’

Stadsdeel centrum benadrukt dat aanvragers wordt opgedragen om de buurt erbij te betrekken. En dat er zeker ruimte is voor bezwaar als de aanvraag officieel wordt.

AT5 heeft het hotel ook gebeld voor een reactie, maar kon de eigenaar niet spreken.

Leave a Comment