Share

Bibi Fadlalla met de billen bloot

Regisseur Bibi Fadlalla vertelt in dit ‘Makers met de billen bloot’-interview over haar carrière als documentairemaker. Bibi Fadlalla vertelt over hoe ze op het idee kwam om een film over voguing te maken. Ook vertelt ze waarom het belangrijk is om geduld te hebben.

Documentairemakers gaan met de billen bloot in 2Docs nieuwe onlineserie voor beginnende filmmakers: ‘Makers met de billen bloot’. Hierin geven documentairemakers als Dirk-Jan Roeleven, Frans Bromet en Sophie Dros tips over het maken van documentaires. Daarbij doen ze hun grootste filmblunders uit de doeken en verklappen ze hun geheime trucs.

Bibi Fadlalla (1978) behaalde een Master in Media Studies (UvA) en doorliep het Documentary Media Studies Program aan The New School in New York. In haar werk staat de relatie tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Nederland vaak centraal. In 2012 maakte ze ‘Zwarte Piet en ik’, net voor de Zwarte Pieten-discussie in Nederland hevig losbarstte. De film ‘Dat haar; (2016), waarin Kaylee en haar moeder geen idee hebben hoe ze kroeshaar moeten verzorgen is ook een van Fadlalla’s films.

In ‘Makers met de billen bloot’ Frans Bromet Vincent Boy Kars Sophie Dros Dirk Jan Roeleven Astrid Bussink Elena Lindemans Joey Boink Bibi Fadlalla

Zou Joey Boink de documentaire over Jesse Klaver hebben gemaakt als hij wist hoeveel ophef er zou volgen? Hoe strikte Dirk Jan Roeleven Louis van Gaal voor een unieke tv-uitzending? Wat deed Sophie Dros in een SM-kelder? Hoe creëerde Frans Bromet zijn unieke stijl? Je komt erachter in de 2Doc-serie ‘Makers met de billen bloot’.

Bekijk deze 2Doc online-serie hier: www.2doc.nl/mmdbb
Bekijk al onze documentaires gratis online op www.2doc.nl

Leave a Comment