Share

Carel Eiting moest teveel energie in Ajax-RKC stoppen

Een spetterende wedstrijd was het zeker niet, toch wist Ajax vanmiddag in de Johan Cruijff Arena met 3-0 te winnen van RKC Waalwijk. Door de winst is de voorsprong van Ajax in de competitie op AZ weer opgelopen tot zes punten.

De eerste minuten zette Ajax RKC aardig onder druk, maar het bleef van beide kanten rustig. In de 12e minuut werd Van de Beek onderuit gehaald door Mulder, waardoor scheidsrechter Higler Ajax een penalty gaf. Tadic benutte de strafschop zette de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam Ajax opnieuw meerdere keren in de aanval, maar RKC verdedigde met volle overgave. In de 52e minuut was het Van de Beek die de voorzet gaf en Traoré die de bal intikte.

RKC drong in de slotfase nog aan. Rienstra en daarna Bilate kwamen nog tot een schot, maar het leverde geen doelpunt op. In de laatste minuten leefde Ajax toch weer even op. Huntelaar maakte in de 90e minuut de 3-0. Niet lang daarna vond Huntelaar weer het net, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Eindstand: 3-0.

Omdat AZ gisteren tegen FC Twente punten liet liggen, is de voorsprong van Ajax in de competitie weer gegroeid naar 6 punten.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/user/AT5Amste…

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Posted In:

Leave a Comment