Share

Dirk Jan Roeleven met de billen bloot

In deze aflevering van ‘Makers met de billen bloot’ gaat filmmaker Dirk Jan Roeleven op zoek naar ‘Sammy’, uit Ramses Shaffy zijn gelijknamige nummer.

Documentairemakers gaan met de billen bloot in 2Docs nieuwe onlineserie voor beginnende filmmakers: ‘Makers met de billen bloot’. Hierin geven documentairemakers als Dirk-Jan Roeleven, Frans Bromet en Sophie Dros tips over het maken van documentaires. Daarbij doen ze hun grootste filmblunders uit de doeken en verklappen ze hun geheime trucs.

Dirk Jan Roeleven (1961) maakte onder meer sportdocumentaires en portretten van Desi Bouterse, Louis van Gaal, Anton Corbijn, Pim Fortuyn en Wim Sonneveld. In zijn documentaire Nieuwe helden loopt hij mee met een wielerploeg die wil bewijzen dat je ook zónder doping kan winnen. Voor zijn meest recente film De Europeaan liep hij een jaar lang mee met Frans Timmermans.

In ‘Makers met de billen bloot’
Frans Bromet
Vincent Boy Kars
Sophie Dros
Dirk Jan Roeleven
Astrid Bussink
Elena Lindemans
Joey Boink
Bibi Fadlalla

Zou Joey Boink de documentaire over Jesse Klaver hebben gemaakt als hij wist hoeveel ophef er zou volgen? Hoe strikte Dirk Jan Roeleven Louis van Gaal voor een unieke tv-uitzending? Wat deed Sophie Dros in een SM-kelder? Hoe creëerde Frans Bromet zijn unieke stijl? Je komt erachter in de 2Doc-serie ‘Makers met de billen bloot’.

Bekijk deze 2Doc online-serie hier: 2doc.nl/mmdbb
Bekijk al onze documentaires gratis online op 2doc.nl

Leave a Comment