Share

Drijvend terras op Oudegracht ‘redmiddel in coronatijd’ [RTV Utrecht]

Het is voor veel horeca-ondernemers erg lastig om in coronatijd genoeg omzet te draaien. Daarom verzinnen steeds weer nieuwe manieren om gasten te kunnen ontvangen. American Steakhouse Broadway aan de Oudegracht heeft de werf sinds vandaag uitgebreid met een drijvend terras. “Capaciteit: 1500 kilogram pré-dinner gewicht”, grapt het restaurant.

Vanmorgen zijn vijf pontons van 2,10 meter breed met een vrachtwagen naar Utrecht gereden en daarna over de gracht naar het restaurant gesleept.

Ondernemer Onno Zwart is dolblij met de uitbreiding. “Ik heb er ineens twintig zitplaatsen bij. Dit is voor ons een redmiddel in coronatijd.” Toen duidelijk werd dat horeca-ondernemers terrasuitbreiding konden aanvragen, heeft Zwart dat meteen gedaan. Het bleek een missie van de lange adem. “Maar het is gelukt: we hebben nu een vergunning voor vier maanden van zowel het waterschap als de gemeente.”

Broadway-eigenaar Zwart heeft naar eigen zeggen zo’n 13.000 euro geïnvesteerd en is vooralsnog de enige met een drijvend terras. “Ik denk dat sommige collega’s aan de werf wel met enige jaloezie naar ons kijken”, aldus Zwart.

Kijk voor het laatste (sport)nieuws, weer en verkeer, livestreams en onze radio en tv programma’s uit de stad en provincie Utrecht op https://www.rtvutrecht.nl

(C) RTV Utrecht

Leave a Comment