Share

Elke week een ander café op megaterras in Utrecht [RTV Utrecht]

Op het werkspoorterrein in Utrecht komt een ‘wisselterras’. Horecaondernemers uit de stad zonder terras slaan de handen ineen en lossen elkaar daar af. Café De Nieuwe Dikke Dries bijt het spits af.

Het is de bedoeling dat er elke week een nieuwe horecaondernemer gebruik maakt van het terras aan de Tractieweg. Initiatiefnemers zijn Bob Scherrenberg, hij is de eigenaar van het gebied, evenementenbureau Triomf en Eric Odenwald van brouwerij De Leckere. De concurrentie in de stad is normaal gesproken groot, maar dat is nu niet meer van belang.

Het wisselterras moet onder meer een steun in de rug zijn voor een aantal café-eigenaren die geen of een klein terras hebben en gebukt gaan onder de coronamaatregelen. De plek waar het ‘mega-terras’ moet komen is een braakliggend stuk grond bij de werkspoorkathedraal, maar als het terras donderdag open is ga je daar niks meer van merken verzekert Eric Odenwald. “Dichterbij een evenement kom je deze zomer niet.”

Kijk voor het laatste (sport)nieuws, weer en verkeer, livestreams en onze radio en tv programma’s uit de stad en provincie Utrecht op https://www.rtvutrecht.nl

(C) RTV Utrecht

Leave a Comment