Share

Frans Bromet met de billen bloot

Documentairemaker Frans Bromet vertelt in dit ‘Makers met de billen bloot’-interview op welke manier Ed van der Elsken een grote invloed heeft gehad op zijn werk.

Documentairemakers gaan met de billen bloot in 2Docs nieuwe onlineserie voor beginnende filmmakers: ‘Makers met de billen bloot’. Hierin geven documentairemakers als Dirk-Jan Roeleven, Frans Bromet en Sophie Dros tips over het maken van documentaires. Daarbij doen ze hun grootste filmblunders uit de doeken en verklappen ze hun geheime trucs.

Frans Bromet (1944) heeft door de jaren heen zijn eigen werkwijze ontwikkeld, waarbij eerlijkheid en realisme wordt nagestreefd en er geen ruimte is voor enscenering. Hij brak door bij het grote publiek met de serie Buren (1990) waarin hij, met zijn herkenbare stemgeluid en insinuerende vragen, het Nederlandse publiek 75 afleveringen lang wist te boeien. Voor zijn complete oeuvre ontving hij in 2017 een zilveren Ere-Nipkowschijf.

In ‘Makers met de billen bloot’ Frans Bromet Vincent Boy Kars Sophie Dros Dirk Jan Roeleven Astrid Bussink Elena Lindemans Joey Boink Bibi Fadlalla

Zou Joey Boink de documentaire over Jesse Klaver hebben gemaakt als hij wist hoeveel ophef er zou volgen? Hoe strikte Dirk Jan Roeleven Louis van Gaal voor een unieke tv-uitzending? Wat deed Sophie Dros in een SM-kelder? Hoe creëerde Frans Bromet zijn unieke stijl? Je komt erachter in de 2Doc-serie ‘Makers met de billen bloot’.

Bekijk deze 2Doc online-serie hier: www.2doc.nl/mmdbb
Bekijk al onze documentaires gratis online op www.2doc.nl

Leave a Comment