Share

Hostel in seniorencomplex stap dichterbij

Bewoners van De Osdorperhof aan de Pieter Calandlaan in Nieuw-West zijn bezorgd en boos. Al jaren strijden zij tegen de plannen voor een hotel in het gebouw, maar desondanks is daar nu toch de vergunning voor verleend. Ze zijn bang voor veel overlast en zien de komst van 165 gasten met zorgen tegemoet.

Al sinds 2016 zijn de bewoners van De Osdorperhof met de gemeente in discussie over de invulling van een paar lege verdiepingen in hun pand. Eerder verleende de gemeente een vergunning voor een hostel, met ruim 300 bedden. De bewoners gingen in bezwaar, waarna de Raad van State oordeelde dat de gemeente opnieuw naar de motivatie moest kijken.

‘Ik vind het helemaal waardeloos’, zegt een van de bewoners. ‘Ik vind het verschrikkelijk, barbaars. Ze weten niet wat ze de mensen aandoen,’ zegt een ander. Ze zitten met de handen in het haar en vrezen weer een lange juridische strijd.

Plannen aangepast
De plannen zijn sinds 2016 iets veranderd, maar nog steeds biedt het toekomstige hotel ruimte voor 165 bedden. ‘Wij willen best iets hierin hebben wat reuring geeft; het mag van alles zijn, maar niet de overlast van 24 uur mensen over de vloer’, aldus de voorzitter van de bewonersvereniging.

Stadsdeel herkent de zorgen
Het stadsdeel, die de vergunning voor het hotel verleent, zegt dat adviezen vanuit juridische zaken, de politie en de zorg, geen bezwaren opleverden en dus niet anders kan dan de vergunning. Bewoners kunnen opnieuw in beroep gaan tegen de komst van het hostel.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Posted In:

Leave a Comment