Share

Inval bij Rappange om lood in water

Bewoners van de Kramatweg in Oost zijn het zat: al tijden kampen zij met problemen met onder andere loden leidingen, maar verhuurmakelaar Rappange doet niets. Daarom protesteerden ze vandaag voor de deur van de verhuurder.

Zo’n dertig boze bewoners stonden met pannen en spandoeken voor de deur van verhuurmakelaar Rappange aan de Prinsengracht te demonstreren. ‘Kramatweg loodvrij’, schreeuwden ze. Met als doel dat de leidingen voor 1 februari worden vervangen. ‘Mijn gezin wordt gewoon vergiftigd’, vertelt bewoner Floyd Fransman, bij wie tien keer zoveel lood (98,4 micogram per liter) in het water werd gevonden dan volgens de gezondheidsnorm (10 microgram) is toegestaan

Rappange weigert de leidingen te vervangen. Tien jaar geleden stuurde Fransman al een bezorgde mail naar de verhuurder, maar zonder succes. Ook AT5 vroeg herhaaldelijk een reactie van Rappange, maar ook daar kwam geen gehoor op. En dus vonden de bewoners het tijd voor actie.

Met een loodbokaal en champagneglazen met water uit hun kraan liepen de bewoners het kantoor van Rappange in. ‘Benieuwd of ze dit giftige water zelf wel durven te drinken’, zegt een van de bewoners. De actie was niet van te voren aangekondigd, maar na wat geklop op het raam van de receptioniste kwam een een vertegenwoordiger van Rappange die groep toch te woord staan.

Hij legde uit dat Rappange eerst zelf een onderzoek wil doen naar het kraanwater. ‘De woningen met een loodgehalte van meer dan 10 microgram gaan vervangen worden’, beloofde hij. Het antwoord was niet naar wens van de bewoners: ‘Wanneer gaan ze vervangen worden? En krijgen we tot die tijd huurverlaging?’ De antwoorden kwamen niet.

Het champagneglas met water werd in eerste instantie afgeslagen, maar uiteindelijk durfde een andere vertegenwoordiger van Rappange het aan om toch een slokje te nemen.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/user/AT5Amste…

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Posted In:

Leave a Comment