Share

Joey Boink met de billen bloot

Documentairemaker Joey Boink vertelt in dit ‘Makers met de billen bloot’-interview over de documentaire die hij maakte over Groen-Links politicus Jesse Klaver. Ook legt hij uit waarom je als regisseur soms een klootzak moet zijn.

Documentairemakers gaan met de billen bloot in 2Docs nieuwe onlineserie voor beginnende filmmakers: ‘Makers met de billen bloot’. Hierin geven documentairemakers als Dirk-Jan Roeleven, Frans Bromet en Sophie Dros tips over het maken van documentaires. Daarbij doen ze hun grootste filmblunders uit de doeken en verklappen ze hun geheime trucs.

Joey Boink (1984) studeerde Political Science and International Development Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij sleepte een Gouden Kalf nominatie in de wacht voor zijn film Burden of Peace (2015). Zijn film Jesse (2017), een intiem portret over politicus Jesse Klaver, werd na kritiek toch niet uitgezonden bij BNNVARA. Onlangs maakte hij met Robert Oey de documentaireserie Terreur, waarin het duo de aard van terrorisme onderzoekt.

In ‘Makers met de billen bloot’ Frans Bromet Vincent Boy Kars Sophie Dros Dirk Jan Roeleven Astrid Bussink Elena Lindemans Joey Boink Bibi Fadlalla

Zou Joey Boink de documentaire over Jesse Klaver hebben gemaakt als hij wist hoeveel ophef er zou volgen? Hoe strikte Dirk Jan Roeleven Louis van Gaal voor een unieke tv-uitzending? Wat deed Sophie Dros in een SM-kelder? Hoe creëerde Frans Bromet zijn unieke stijl? Je komt erachter in de 2Doc-serie ‘Makers met de billen bloot’.

Bekijk deze 2Doc online-serie hier: www.2doc.nl/mmdbb
Bekijk al onze documentaires gratis online op www.2doc.nl

Leave a Comment