Share

Leerdamse supermarkt weer open na brand: “Alles zat onder het roet” [RTV Utrecht]

Supermarkt MCD in Leerdam gaat zaterdag weer open. Zo’n drie weken geleden werd het pand getroffen door een brand. De schade leek in eerste instantie mee te vallen, maar dat viel flink tegen.

“Alles zat onder het roet”, vertelt supermarktmanager Mark Verlijsdonk. De politie doet nog altijd onderzoek naar de brand, die mogelijk is aangestoken.

In de winkel nemen professionele schoonmakers de laatste stukken onder handen. Het supermarktpersoneel zorgt voor nieuwe prijskaartjes. “Het is hectisch. Dit wil je niet meemaken”, vertelt Verlijsdonk, “zeker niet in de kersttijd, wat normaal gesproken een toptijd is voor supermarkten.”

ROET
De vlammen bleven bij de brand beperkt tot het dak van de slijterij, onderdeel van de supermarkt. In de supermarkt zelf is geen vuur geweest. Toch lag over alle spullen een roetlaag. Alles moest daarom worden vernieuwd of ontsmet. “Ik heb geen flauw idee van bedragen, maar de schade is gigantisch”, aldus Verlijsdonk.

Hij somt op: “De plafonds zijn vernieuwd, evenals de kassa’s en de beeldschermen. Verder zijn alle schappen uit elkaar gehaald en zijn de koelingen tot op het laatste schroefje uit elkaar gehaald. De ventilatoren zuigen lucht en dus roet op. Alles moest tot in detail worden schoongemaakt.”

De komende dagen worden de laatste schappen gevuld. Ook gaan de koelingen weer aan. Supermarktmedewerkers hebben tijdens de bouwwerkzaamheden toch wat kerstversieringen opgehangen. Sinterklaas mogen ze dan gemist hebben; voor de kerstinkopen zijn klanten weer welkom bij de MCD.

Kijk voor het laatste (sport)nieuws, weer en verkeer, livestreams en onze radio en tv programma’s uit de stad en provincie Utrecht op https://www.rtvutrecht.nl

(C) RTV Utrecht

Leave a Comment