Share

Opnieuw verkeerschaos op Laagraven [RTV Utrecht]

NIEUWEGEIN – Op industrieterrein Laagraven in Nieuwegein is het opnieuw een grote verkeerschaos. Er wordt daar gewerkt aan een van de toegangswegen van het industrieterrein, waardoor het verkeer stokt.

Gisteren ging het ook al helemaal mis op hetzelfde punt. Automobilisten meldden dat ze maar liefst drie uur vaststonden. Het verkeer stond onder meer stil op de parkeerplaats van de Hornbach, en ook op de omliggende wegen stond het muurvast.

RTV Utrecht-verslaggever Jordi de Jong laat weten dat het rond 17.00 uur nog steeds chaotisch is op het industrieterrein. “Het verkeer rijdt nog geen kilometer per uur. Werknemers van de Hornbach zijn inmiddels zelf het verkeer maar gaan regelen.”

Frans Eenjes werkt bij een bouwbedrijf op het industrieterrein en merkt dat het verkeer er met regelmaat vaststaat. “Daarom zijn ze nu bezig met het maken van een uitrit. Al het verkeer moet over één uitgang de weg op, waardoor het vast komt te staan.”

Op het terrein zijn nu noodverkeerslichten geplaatst. “Dan zou je denken dat het verkeer daarmee beter doorstroomt, maar volgens mij ligt daar nu juist het probleem. Bij die verkeerslichten staat het steeds vast. Het is echt hopeloos”, vertelt Frans.

GOEDE ZAKEN
Een andere werknemer in de omgeving noemt de gang van zaken “ronduit onverantwoord”. “Het is wachten op de eerste ongelukken. Mensen keren op bepaalde punten en rijden tegen het verkeer in. Alleen de McDonald’s deed gisteren goede zaken. Daar zijn veel mensen gaan eten.”

Een woorvoerder van de Hornbach laat weten ontzettend te balen van de chaos, maar geeft aan verder geen aandeel te hebben in de situatie. “We maken er maar het beste van, door broodjes en koffie uit te delen aan de verkeersregelaars.”

POLITIE
De politie is, net als gisteren, die kant op. Een woordvoerder van de politie laat weten er te zijn voor noodgrepen, maar dat het de taak van de wegbeheerder is om de problemen op te lossen.

De provincie Utrecht laat in een reactie weten dat zij zelf inmiddels klaar zijn met werkzaamheden in het gebied. De eigenaar van het industrieterrein zou echter nog bezig zijn met het aanleggen van een fietspad, wat de problemen volgens de woordvoerder veroorzaakt. Omdat het om een eigen terrein gaat, kan de provincie daar niet handhaven.

Kijk voor het laatste (sport)nieuws, weer en verkeer, livestreams en onze radio en tv programma’s uit de stad en provincie Utrecht op https://www.rtvutrecht.nl

(C) RTV Utrecht

Leave a Comment