Share

Perr Schuurs weet niet wat er aan de hand is met Ajax

Ajax wist het frustrerende verlies van Getafe vandaag niet te herstellen. De ploeg domineerde weliswaar, maar speelde ook slordig. Uiteindelijk zorgde dat voor 1-0 verlies van Heracles tijdens de eredivisiewedstrijd.

De omstandigheden waren vandaag niet al te gunstig. Niet alleen liet het kunstgrasveld te wensen over, ook stormde het behoorlijk. Maar dat Ajax een moeizame wedstrijd speelde, lag niet per se daaraan. De ploeg maakte veel kansen niet af.

Toch wist Heracles in eerste instantie niet te voorkomen dat Ajax de wedstrijd domineerde. De ploeg uit Almelo zette na een rustig begin weliswaar druk, maar de meeste kansen waren voor de Amsterdammers. Daarentegen konden zij door slordig spel uiteindelijk geen doelpunt maken in de eerste helft.

Zo werd een vrije trap snel genomen door een lichtelijk geïrriteerde Blind, maar schoot Van de Beek vervolgens naast. Bovendien floot de scheidsrechter hen terug: de vrije trap moest opnieuw genomen worden, zonder succes.

Daarna werden beide teams geleidelijk wat gevaarlijker. Gravenberch was daarbij bijna té gretig en hij kon nog net ontsnappen aan een gele kaart. In de 18e minuut zorgde hij daarentegen bijna voor de 0-1, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Enkele minuten daarna stond Ajax juist weer bijna 1-0 achter. Dat gebeurde nadat Dessers – die het Ajax vaker moeilijk maakte vandaag – vrij kon inschieten. Maar Onana stak daar een stokje voor.

Na een overtreding op Tagliafico kreeg Osman geel, maar een vrije trap haalde weinig uit. Vlak voor de rust leek het tij dan toch te keren. Doelman Rossmann maakte bijna een eigen doelpunt, maar Blaswich voorkwam dat nog net.

Het ging niet om een terugspeelbal, zo oordeelde de scheidsrechter. Daarom kreeg Ajax alleen een corner. Hoewel er veel gebeurde in de eerste helft, gingen de Amsterdammers dan ook met 0-0 de rust in.

De tweede helft begon met een domper. Dest lag – evenals Rossmann – geblesseerd op de grond. Ondanks dat hij veel pijn aan zijn oog had, besloot Dest om niet op te geven. Daarna volgde de eerste doelpoging, wederom afkomstig van Dessers. Onana was daarentegen scherp.

Eiting had in de 63ste minuut nog een sterke actie. Maar vervolgens werd vooral Onana weer aan het werk gezet. Door een knappe redding voorkwam hij in de 68ste minuut de 1-0.

De tweede helft was een gevecht en leek daarop toch enigszins op het duel tegen Getafe. Zowel Gravenberch als Babel ontvingen uiteindelijk geel. Daarop werd Babel vervangen door Danilo, die zijn debuut mocht maken.

Maar toen gebeurde het onverwachte: Dessers maakte de 1-0 waardoor Heracles alsnog voor kwam te staan.

Daarnaast moest Gravenberch nog van het veld af. Hij werd vervangen tijdens de laatste Ajax-wissel door Ekkelenkamp in de 79ste minuut. In de laatste minuten probeerde hij nog een voorzet te maken, maar hij kwam amper bij de bal.

Ook de extra speelminuten mochten niet baten. De Ajacieden kwamen daardoor niet voorbij Heracles in deze uitwedstrijd, en dat is niet de eerste keer.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/user/AT5Amste…

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Posted In:

Leave a Comment