Share

Pride Week 2020 zonder grachtenparade

Geen grachtenparade en daarom ook geen duizenden mensen langs de kant. Geen festivals, feestjes en andere festiviteiten. Dit jaar vieren we Pride anders dan normaal en volgens sommigen is dat zo erg nog niet.

‘Het is echt zo jammer, maar we zijn nu de Find All Flags tour aan het doen om in ieder geval iets van Pride mee te maken’, vertellen twee heren uitgedost in regenboogkleuren.

Psycholoog Glenn Helberg en Dinah Bons van Trans United waren net aan het dineren na een dag van gesprekken over de alternatieve Pride Week in het concertgebouw. ‘Homofobie, afrofobie, transfobie, dat is verboden bij de wet. Maar het is er wel en we staan het eigenlijk toe. Ik wil deze tijd graag gebruiken om dat te laten zien’, zegt Helberg.

Vanaf het Marineterrein spreek kapitein Jaus Müller, voorzitter van de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht over de regenboogvlag op het marineterrein. De vlag hangt er elke dag, niet alleen nu met de Pride. ‘Dit is de plek waar we mensen keuren of ze geschikt zijn voor defensie. Als zij moeite hebben met de vlag, kan dat reden voor ons zijn om te zeggen: ‘Voor jou is er geen plek binnen defensie.’AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Posted In:

Leave a Comment