Share

Ruim 1600 leenfietsen om scholieren uit het OV te houden

De gemeente stelt ruim 1600 leenfietsen beschikbaar aan middelbare scholieren die komende week weer naar school gaan. De tweewielers zijn bedoeld voor leerlingen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en geen fiets hebben. Hiermee moet worden voorkomen dat het openbaar vervoer de komende maanden te veel wordt belast.

De leenfietsen worden in samenwerking met Swapfiets tot de zomervakantie ter beschikking gesteld. Scholen ontvangen digitale vouchers die zij zelf onder leerlingen die een leenfiets nodig hebben kunnen verspreiden. Met een vouchercode kan een leerling voor twee maanden gratis een abonnement bij Swapfiets afsluiten. Na afloop levert de leerling de fiets weer in.

De gemeente heeft met Swapfiets een overeenkomst getroffen voor de leenfietsen. ‘Natuurlijk kost dat geld. Onderwijs kost ook geld, maar dit is een enorme goede investering in de toekomst van onze leerlingen in Amsterdam. En ook dit zien we als een belangrijke investering om ervoor te zorgen dat iedereen weer de kans heel om weer naar school te gaan’, aldus wethouder Marjolein Moorman (Onderwijs).AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Posted In:

Leave a Comment