Share

Sophie Dros met de billen bloot

Regisseur Sophie Dros vertelt in dit ‘Makers met de billen bloot’-interview over haar carrière als documentairemaker. Sophie Dros vertelt over hoe ze op de gekste plekken komt als documentairemaker, zoals een SM-kelder. Ook vertelt ze over het maakproces achter ‘Genderbende’.

Documentairemakers gaan met de billen bloot in 2Docs nieuwe onlineserie voor beginnende filmmakers: ‘Makers met de billen bloot’. Hierin geven documentairemakers als Dirk-Jan Roeleven, Frans Bromet en Sophie Dros tips over het maken van documentaires. Daarbij doen ze hun grootste filmblunders uit de doeken en verklappen ze hun geheime trucs.

Sophie Dros (1990) betreedt graag ongebaande paden waarin ze haar camera op buitenbeentjes in onze maatschappij richt. In 2015 studeerde ze met ‘My Silicone Love’ af aan de Nederlandse Filmacademie. Haar film Genderbende (2017) vertelt het verhaal van vijf jonge mensen die zich noch mannelijk noch vrouwelijk voelen, maar zich ergens daartussenin positioneren.

In ‘Makers met de billen bloot’ Frans Bromet Vincent Boy Kars Sophie Dros Dirk Jan Roeleven Astrid Bussink Elena Lindemans Joey Boink Bibi Fadlalla

Zou Joey Boink de documentaire over Jesse Klaver hebben gemaakt als hij wist hoeveel ophef er zou volgen? Hoe strikte Dirk Jan Roeleven Louis van Gaal voor een unieke tv-uitzending? Wat deed Sophie Dros in een SM-kelder? Hoe creëerde Frans Bromet zijn unieke stijl? Je komt erachter in de 2Doc-serie ‘Makers met de billen bloot’.

Bekijk deze 2Doc online-serie hier: www.2doc.nl/mmdbb
Bekijk al onze documentaires gratis online op www.2doc.nl

Leave a Comment