Share

Groene Koppen 25 november 2020

Wie zijn de groene pioniers van onze provincie? Harm Edens zoekt ze op in Groene Koppen.

In aflevering 13 is Harm bij Henk en Leonie in Oosterhout. Daar bouwen zij een duurzaam huis. Het stel is naar eigen zeggen niet super milieubewust. Maar in hun zoektocht naar bouwmogelijkheden namen ze als uitgangspunt: als je in deze tijd gaat bouwen moet je dat wel doen met aandacht voor je omgeving.

Ze dachten een flink extra budget nodig te hebben voor duurzame toepassingen in hun nieuwe huis maar dat viel alleszins mee. Sterker nog, ze kwamen erachter dat duurzaam bouwen niet duurder is en zelfs vergelijkbaar is met traditionele (stenen)bouw. Harm gaat met Henk en Leonie kijken op de bouwplaats en praat met hen over hoe dit bouwproces hun kijk op duurzaamheid veranderde.

Harm ontmoet op de bouwplaats ook de twee aannemers uit Wijchen die het huis bouwen. Ook zij willen hun steentje bijdragen aan een betere wereld. Zij bouwen alleen nog duurzaam door middel van staalframebouw. Door deze manier van bouwen kan een woning beter geïsoleerd worden. Dat zorgt straks onder andere voor een prettig binnenklimaat in het huis van Henk en Leonie.
Meer over dit programma: https://www.omroepgelderland.nl/groene-koppen

Leave a Comment