Share

Henk (82) ‘kan schaken als Karpov’, maar heeft geen tegenstander

Henk Spuls (82) lijdt aan Alzheimer, maar doet nog altijd niets liever dan schaken. Er is alleen een probleem: er is geen tegenstander. Zoon Robert Spuls liet het er niet bij zitten en plaatste een zoekertje in het lokale nieuwsblad.

In het IJmuidense Nieuwsblad Jutter-Hofgeest luidde de tekst in de advertentie als volgt: “Mijn vader heeft Alzheimer, maar kan schaken als Karpov. Wie wil met hem een partij schaken in Breezicht?”

Zoon Robert vertelt dat zijn vader net is verhuisd naar Zorgcentrum Breezicht in IJmuiden. Zelf woont hij in het Zeeuwse Kapelle, dus een potje schaken tegen zijn vader is zeldzaam. Hij waakt voor het isolement van zijn vader.

Robert: “Bij mijn vader is Alzheimer geconstateerd en hij vergeet een hoop dingen. Maar er is een ding dat hij niet vergeet en dat is dat hij vreselijk goed kan schaken.” Vader Henk Spuls knikt instemmend, terwijl ze aan de Kanaaldijk de stukken over het schaakbord schuiven. “Ik kan wel een schaakmannetje gebruiken hoor. En we kunnen praten over de regio hier, en de politiek.”

Wie interesse heeft om met Henk te schaken, kan zich melden via het mailadres van Robert: [email protected]

Abonneer je hier: https://bit.ly/2Q0PcRP

Volg ons:
Facebook: https://www.facebook.com/NHnieuws/
Instagram: https://www.instagram.com/nhnieuws/
Twitter: http://twitter.com/nhnieuws
Het laatste nieuws op onze website: https://www.nhnieuws.nl/

Heb je een tip, video of opmerking? WhatsApp ons op: 06-30093003!

Leave a Comment