Share

Jongeren over avondklok: ‘Ingrijpende verandering’ [RTV Utrecht]

Komt er een avondklok? We horen het straks om 13.00 uur in de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Het houdt nu al de gemoederen bezig onder jonge mensen. “Ik snap het wel, maar het is een ingrijpende verandering.”

Zelda Geels deed samen met andere studenten onderzoek naar de impact van de coronacrisis op het leven van studenten. Een op de drie studenten geeft zijn leven op dit moment een zware onvoldoende. “Hoewel veel jongeren begrip hebben voor de avondklok, denken wij niet dat het een positief effect zal hebben op hun mentale staat. Denk aan gevoelens van angst en het idee hebben dat je opgesloten zit.”

Zo kan het ook voelen als je met tien huisgenoten binnen moet blijven. Stan Liebrand van de lokale Utrechtse studentenvakbond Vidius, hoopt dat het kabinet een beetje begrip toont voor de lastige situatie waar sommige studenten in zitten tijdens de tweede lockdown.

Kijk voor het laatste (sport)nieuws, weer en verkeer, livestreams en onze radio en tv programma’s uit de stad en provincie Utrecht op https://www.rtvutrecht.nl

(C) RTV Utrecht

Leave a Comment