Share

Piet (87) eet hele jaar van volkstuin en wil dat jij dat ook gaat doen

Al meer dan een halve eeuw verbouwt IJmuidenaar Piet Rendering (87) zijn eigen groenten op de volkstuin. Hij en zijn vrouw kunnen er zelfs het jaar rond van eten. Piet hoopt met zijn verhaal jongeren te kunnen inspireren hetzelfde te doen. “Zij hebben de toekomst, het is echt nodig bewuster te gaan leven.”

Piet is vergroeid geraakt met zijn volkstuin. Al meer dan 50 jaar kweekt hij snijbonen, bietjes, worteltjes en aardappelen op zijn landje op vereniging VTV IJmond. “Het gaat er mij om dat we een gezonder klimaat krijgen. Zodat mijn kleinkinderen, en later achterkleinkinderen, ook gezond kunnen leven. Met een volkstuin lever je een grote bijdrage, want alles is hier biologisch. En ik neem het mee op de fiets”, lacht de tuinder.

Piet, een voormalig Hoogovenman, besteedt minimaal vier dagen van de week om zijn volkstuin te onderhouden. “Natuurlijk is het tijdrovend, maar ook toen ik nog aan het werk was lukte het me. Het is meer een kwestie van: wil je er echt iets van maken? Anders wordt het een lastig verhaal.”

Abonneer je hier: https://bit.ly/2Q0PcRP

Volg ons:
Facebook: https://www.facebook.com/NHnieuws/
Instagram: https://www.instagram.com/nhnieuws/
Twitter: http://twitter.com/nhnieuws
Het laatste nieuws op onze website: https://www.nhnieuws.nl/

Heb je een tip, video of opmerking? WhatsApp ons op: 06-30093003!

Leave a Comment